Programma

Programma Culturele Middagen 2017

Aanvang steeds: 14:30 uur

30 april: Barrokkoor Zwolle

Het Barokkoor Zwolle is een klein ensemble dat gespecialiseerd is in het zonder begeleiding zingen van oude muziek. Oude muziek klinkt misschien saai, maar is dit niet. De muziek uit deze tijd was vooral gericht op het overbrengen van emoties, waarbij de tekst leidend is. Wij zullen u dat laten horen door driestemmige liefdesliederen uit de periode 1300-1600 te zingen. We zingen voor u eerst drie Engelse liederen. We gaan verder met een Nederlands en een Spaans lied. En tot slot een drietal Franse liederen.
Mocht deze muziek u aanspreken – nieuwe leden zijn van harte welkom! We repeteren op dinsdagavond bij één van de leden thuis.
barokkoor.webklik.nl

28 mei: De Jan Doedels

Een groep musici bestaande uit zes blazers en een slagwerker met als voornaamste doel om met een uiteenlopend programma het publiek en zichzelf te vermaken. Het gaat van polka’s, walsen en marsen tot popsongs, van blaaskapel tot disco.
De “Jan Doedels” zijn in 2012 ontstaan tijdens een voorspeelavond van de muziekvereniging Ontwaakt. Bij wijze van grap werd er in een kleine bezetting wat ‘egerländer-muziek’ gespeeld. Dit beviel zo goed dat het idee ontstond om wat vaker in deze samenstelling wat te doen. Onregelmatig wordt er gerepeteerd waarbij nummers soms spontaan in een eigen jasje worden gegoten. Geïnspireerd door onder andere het bijwonen van het ‘Woodstock der Blasmusik’ in Oostenrijk spelen ze niet alleen traditionele marsen, polka’s en walsen maar ook rock en disco. De Doedels schakelen zonder blikken of blozen over van Ernst Mosch naar Tina Turner. Van alle markten thuis, zonder elektrische gitaren of keyboard maar met alleen getoeter en getrommel!
facebook.com/dejandoedels

11 juni: Woord en Muziek - Klankbeelden

Vijf ervaren podiumvrouwen zingen, musiceren en acteren rond het thema Mens-zijn. Liederen uit het licht-klassieke repertoire worden afgewisseld met de indringende gedichten uit de bundel “Onzichtbaar in Beeld” van Marianne van den Herik. Na groot succes in Kampen durven ze nu hun neus buiten de deur te steken.
Tekst: Marianne van den Herik; Zang: Tiny Schaapman, Jenny van der Steeg, Lian van der Steeg; Toetsen: Diddy Van der Stouwe.
kampen.online/video-theatergroep-woord-en-muziek-brengt-klankbeelden

 

25 juni: Hans Invernizzi

Als zanger/gitarist heeft Hans Invernizzi veertig jaar ervaring. Hij begeleidt zichzelf op akoestische en elektrische gitaar. Zijn repertoire: is jazz, latin, fifties, sixties, Nederlandstalig, standards. Soms treedt hij op met zijn zingende dochter Anne.
www.invernizzi.nl

16 juli: Hans Lambrechts en Vincent Corjanus

Het optreden van de dichters Hans Lambrechts en Vincent Corjanus is mede gelinkt aan het IJsselbiënale-project (zie www.ijsselbiennale.nl) dat van medio juni tot en met 24 september op allerlei locaties grenzend aan de IJssel wordt gehouden.
www.ijsselbiennale.nl

Hans Lambrechts (1963) is een meerzijdig dichter die niet alleen solo maar ook regelmatig samen met beeldend kunstenaars en musici optreedt. Hij is onder andere lid van het Kunstgilde Hattem en oud-stadsdichter van Elburg. Belangrijke inspiratiebronnen en thema's voor zijn gedichten zijn: de natuur, ontmoetingen en conflicten tussen mensen, actualiteiten en zingevingsvragen. Hij zal bij Oldeniel verschillende gedichten voordagen die ‘op of langs de IJssel zijn geboren’.
hanslambrechts.simpsite.nl

Vincent Corjanus (1995) is eveneens een veelzijdig dichter. Hij zal niet alleen mondeling gedichten voordragen maar ook enkele poëtisch getinte nummers zingen met gitaarbegeleiding. Vincent schrijft het liefst gedichten met weinig woorden die zich ‘veelzeggend een weg banen’ door wat er in de wereld om hem heen gebeurt.
vincentcorjanus.nl

30 juli: Alluring Ajettes

Deze vijfkoppigegroep haalt de stijl en het gevoel van de jaren '40 en '50 swing naar boven en mixt dit met een flinke dosis hedendaagse jazz en blues. Geïnspireerd door de muziek van singer-songwriter A.J. Croce, zingen Marit van Raalte, Marieke Eerelman en Margriet Bruggemans driestemmig zijn prachtige door jazz en blues beïnvloedde liedjes; soms rauw, soms zoet. Hierbij worden ze fantastisch begeleid door bandleider en toetsenist Reinder van Raalte, drummers Willem de Jongh en Jan Willem ten Brinke.
thealluringajettes.com

27 augustus: Peppersweet

Wij zijn een pittig, leuk en zeer muzikaal dameskoor dat begeleid wordt door onze dirigente Margriet Bruggemans en onze pianist Reinder van Raalte.
Wij repeteren elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Wijkcentrum De Enk te Zwolle, alwaar wij een uiteenlopende set van liedjes zingen. Omdat onze dirigente niet van zingen binnen de lijntjes houdt, maakt zij samen met onze pianist de arrangementen zo dat het een heerlijke moderne sound krijgt.
margrietbruggemans.nl/popkoor-peppersweet.html

24 september: Kunst Na Arbeid

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid is een blaasorkest met 35 blazers en 3 slagwerkers. Ze vinden hun oorsprong in Zwolle Zuid. Tijdens deze middag speelt het orkest een veelzijdig repertoire met o.a. muziek van Strauss, een medley van Ramses Shaffy en filmmuziek van Harry Potter. Muziek die herkenbaar is voor het publiek. Het orkest staat onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk.
kna-zwolle.nl

15 oktober: HanzeOrkest Zwolle

Net als vorig jaar spelen ook dit jaar een aantal leden van het HanzeOrkest Zwolle op een zondagmiddag bij Oldeniel. Ook deze keer in verschillende samenstellingen met verschillende instrumenten, maar wel allemaal instrumenten uit een symfonieorkest. Het bijzondere duo concertante voor hoorn en fagot van Clapisson is één van de stukken die wordt uitgevoerd. Dit stuk uit 1820 wordt zelden gespeeld, en is dus zeker de moeite waard om te komen beluisteren.
hanzeorkest.nl