Programma

Programma Culturele Middagen 2022

Iedere laatste zondag van de maand. Aanvang steeds om 14:30 uur

1 mei 2022: Het Hanzekoor Zwolle

Een nederpopkoor bestaande uit 55 enthousiaste mannen en vrouwen, die wekelijks repeteren onder de bezielende leiding van dirigente Margriet Bruggemans, ondersteund door toetsenist Reinder van Raalte en drummer Jos Laverman.

29 mei 2022: Shantycrew Buitenboord

Shantycrew Buitenboord komt uit Zwolle en zingt Shanty's en Seasongs, acapella. Ze treden op bij festivals, zijn 3x in Engeland geweest en hebben regelmatig gezongen tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam!

26 juni 2022: Klarinjo Klarinettensemble

Klarinjo is een groep van ongeveer 20 klarinettisten die alle soorten klarinetten bespelen: van de hoge es-klarinet tot de hele lage contra-basklarinet. Lekkere zomerse nummers, van klassiekers uit de popmuziek tot muziek met Spaanse invloeden en traditionele melodieën uit bijv Scandinavië.

10 juli 2022: Kunst Na Arbeid

Muziekvereniging Kunst Na Arbeid is een blaasorkest met 35 blazers en 3 slagwerkers uit Zwolle Zuid. Het orkest speelt vandaag een veelzijdig repertoire met o.a. muziek van Strauss, een medley van Ramses Shaffy en filmmuziek van Harry Potter. Muziek die herkenbaar is voor het publiek. Dit alles onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk.

31 juli 2022: Less is More band

“Ons verhaal..... we vormen met zes mensen een muzikale familie. Met cornetten, trombone, en tuba’s verrassen we de mensen met onze kijk op muziek en entertainment. We verbinden bekende klassieke muziek met populaire muziek. We vullen het gat tussen beide muziekstijlen”.

21 augustus 2022: Kunstgilde Hattem

Kunstenaars aan het werk. Onder de noemer ' Kunst aan de IJssel' worden verschillende kunstwerken vervaardigd, waaronder schilderijen, kunstwerken van textiel en sieraden.

28 augustus 2022: Om de Hoek

De Zwolse band Om de Hoek speelt tijdloze nummers uit de popmuziek; via Paul Simon en het Electric Light Orchestra naar Krezip of George Ezra. Soms ingetogen, soms uitbundig, altijd akoestisch. Alle teksten zijn in het Nederlands. De hertalingen zitten soms dicht bij de oorspronkelijke teksten soms ook helemaal niet. Een feest van herkenning, maar soms ook een aangename zoektocht in je herinnering voor het beantwoorden van de vraag: “waar ken ik dat liedje van?”

11 september 2022: Cinnamon

Cinnamon bestaat uit 6 personen: gitaar, harp Ierse pipes en fluiten, trekzak en bodhran We spelen Ierse folk op geheel eigen wijze. Traditioneel en nieuw, instrumentaal en met zang. Goed voor een heerlijke middag vol muziek.

25 september 2022: HomeMaids

Heleen Greeve, Bernadette Verbiesen en Marinka van Zwieten zijn de HomeMaids. Drie vrolijke dames die bekende popsongs op geheel eigen wijze ten gehore brengen. Alles driestemmig en met verrassende wendingen in harmonie en ritme. Het belooft een gezellige middag te worden met bekende en minder bekende popnummers van o.a. John Mayer, Racoon, Rainbow Girls, Fleetwood Mac, Prince maar ook Nederlands- en Franstalige liedjes.

16 oktober 2022: Quatro Saxophonisch

Het saxofoonkwartet “Quatro Saxophonisch”, opgericht in het voorjaar van 2018, bestaat uit 3 Zwolse pensionado’s en een nog werkzame Zwollenaar. De mannen spelen dit jaar voor het eerst in de traditionele bezetting met sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax, waardoor het volle bereik van de saxofoon valt te bewonderen. Edwin van der Moolen, Guus Kennis, Paul Renckens en Jouke Bakker. Het repertoire is breed samengesteld, van populair tot klassiek: zowel muziek van Stevie Wonder, Beatles, Gershwin en op verzoek kan ook een fuga van Bach worden gespeeld, kortom: muziek voor iedereen!